למידה פרטנית: למידה באמצעות מדריך מומחה בתחום, אשר יסייע לתווך וללמד את תכני הלימוד באמצעות מפגש/י הדרכה פרטני (לא בקבוצה!), אשר יתקיימו במשרדי מכון עץ הדעת. . הלמידה הפרטנית תותאם לצרכי הלקוח בשיטת Tailor Made – לפי צרכים מותאמים אישית. הכרות, תרגול ולמידה של כל סוגי המבחנים והפרקים למיון הרלוונטי. משך כל מפגש: 3 שעות כמות המפגשים תלויה בגורמים שונים, והיא תיקבע יחד באמצעות שיחה טלפונית לבירור צרכים, ציפיות והיכרות תחומי הלימוד.
מהו מבחן הדפ"ר:
מבחני דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) הינם המבחנים אותם נדרש לעבור מועמד המעוניין להתקבל לתפקיד במשטרת ישראל (ובארגונים נוספים כגון: צה"ל). מבחנים אלה הם חלק ממערך שלם של מיונים בתהליך הקבלה לתפקידי משטרה, ומטרתם לבחון את מידת ההתאמה בין כישורי המועמד ובין דרישות וצרכי התפקיד – באופן שיאפשר לנבא את הצלחתו בעבודה כשוטר.
מה בודק המבחן:
הדפ"ר מורכב מסוללת מבחנים שנועדו לבחון את רמתו הקוגניטיבית של המועמד בשלושה תחומים: צוּרָנִי, כמותי ומילולי. בין כשרי החשיבה הנבדקים ניתן למנות תפיסה מרחבית, הבנה צוּרָנִית, יכולת היסק, הפשטה ויישום, מסוגלות לעיבוד וניתוח מידע בזמן אמת, כישורי ארגון ודיוק בעבודה, ריכוז ועוד.
זמני המבחן:
כל מבחן מוגבל בזמן בדרך-כלל כ 14-25 דקות למבחן (זמן ממוצע משוער של כ 40 שניות לשאלה).
סוללת מבחני הדפ"ר אורכת כשעתיים ביום מיונים סטנדרטי (לא כולל את שאר תהליכי המיון ביום זה).
שינויים בתהליכי המיון והשיבוץ של צה"ל - החל מחודש אוקטובר 2021:
ציוני המבחן:
תוצאות המבחנים ניתנות בציון תקן בטווח של 10-90 אשר נקבע על-פי רמת ההצלחה במבחנים הממוחשבים.
הציון נקבע על-פי נוסחה המשקללת את מספר התשובות הנכונות שענה המועמד בזמן המוקצב למבחן (תוצאות הנבחנים מושוות לנורמות שיש במערכת המיון של צה"ל).
המבחן מחולק ל-2 חלקים כאשר לכל אחד מהם ניתן ציון נפרד (בסקלה שונה).
סימול עִבְרִית משקף את רמת הידע והשליטה של המועמד לגיוס בשפה העִבְרִית.
סגנון המבחן:
מבחני הדפ"ר מתקיימים בלשכות הגיוס של צה"ל והינם ממוחשבים, בסגנון רב-ברירה (מבחן 'אמריקאי' – שאלה אחת עם מספר אופציות לבחירת תשובה אחת).